Weerbericht - Brugdag met mooi herfstweer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Maandag krijgen we na het optrekken van de ochtendnevel en lokale mist een rustige en zonnige herfstdag. Er zijn hooguit enkele hoge wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen. Er staat een zwakke wind uit oostelijke richtingen. Maandagavond en -nacht blijft het helder of lichtbewolkt met plaatselijk vorming van nevel of mist. De minima liggen tussen 2 en 7 graden. De wind blijft zwak, zo meldt het KMI. Dinsdag begint zonnig met wat hoge wolken. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf het noordwesten en 's namiddags of 's avonds kan er langs de Nederlandse grens lokaal wat lichte regen of motregen vallen. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden. De wind waait zwak tot matig.

Woensdag en donderdag wordt het wisselvalliger. Vooral in de noordoostelijke helft van het land kunnen er soms buien vallen, die afkomstig zijn van de Noordzee. In de regio's nabij de Franse grens blijft het meestal droog met meer opklaringen. De maxima liggen rond 11 graden in het centrum van het land.

Vrijdag en zaterdag zorgt een depressie nabij de Benelux voor veel bewolking en perioden van regen. De temperaturen veranderen nauwelijks. Zondag wisselen opklaringen af met buien. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen nog steeds rond 11 graden.

bron: Belga