WB driebanden La Baule - Frédéric Caudron behoudt leiding Wereldbeker, maar is eerste plaats wereldranglijst kwijt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Frédéric Caudron behield ondank zijn vroege uitschakeling in het Franse La Baule de leiding in de Wereldbeker driebanden. De eerste plaats op de wereldranglijst is de 48-jarige Henegouwer wel kwijt. De Zweed Torbjörn Blomdahl is de nieuwe nummer een van de wereld. De Turk Murat Naci Coklu won zondag in La Baule de zesde van zeven wereldbekermanches. In de finale versloeg hij de Spanjaard Daniel Sanchez in 21 beurten met 40-20. In de halve finales had Coklu de Italiaan Marco Zanetti met 40-22 uitgeschakeld. Sanchez plaatste zich voor de finale door Blomdahl met 40-38 te verslaan.

Op de wereldranglijst klom Coklu van de achttiende naar de negende plaats op. Sanchez boekte één plaatsje winst, van zes naar vijf. Blomdahl lost erg nipt Caudron als nummer een van de wereld af. De Zweed heeft twee puntjes voor op "The extraterrestrial". De Nederlander Dick Jaspers is derde en Eddy Merckx, die net als Caudron in La Baule al in de eerste ronde (zestiende finales) sneuvelde, bleef status quo op vier. Roland Forthomme, met een achtste finale beste Belg in La Baule, moest een plaatsje prijsgeven en is nu veertiende.

In de wereldbekerstand heeft Caudron nog 14 punten voor op Jaspers. De Griek Nikos Polychronopoulos kan als derde op 78 punten al geen aanspraak op de eindzege meer maken. Merckx is op 80 punten vierde. De laatste wereldbekermanche vindt van 11 tot 17 december in het Egyptische Hurghada plaats. Er zijn daar nog 80 wereldbekerpunten te verdienen, maar alleen al door er te starten krijgt Caudron er 8.

.

bron: Belga