Tweede Crimi Clownfilm in Antwerpen in première

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Antwerpen is maandag 'Uitschot' in avant-première gegaan, de tweede film van Luk Wyns over de Crimi Clowns, oorspronkelijk een fictiereeks over een als clowns verklede gangsterbende. Na afloop van de vertoning toonde Wyns zich tevreden, toen zijn vrouw de film goedkeurde. In 'Uitschot' zien we opnieuw de familie Tersago: overdag een clownbedrijf, maar 's nachts een bende criminelen. Na een roofmoord in een Brasschaatse villa belandt zoon Wesley in de gevangenis. Zus Amber maakt Wesleys film af, terwijl vader Ronny (Luk Wyns zelf) met anderen een musical maakt om er geld mee wit te wassen. De politie en andere tegenstanders zorgen echter voor de nodige problemen onderweg.

Als hoofdrolspelers trommelde Wyns naast zichzelf ook nog Manou Kersting, Chris Willemsen, Veerle De Jonghe en Silke Becu op. Het geheel leverde een rauwe, Antwerpse gangstercomedy op, met heel wat expliciet geweld en seks.

De film wordt vanaf 9 november in de zalen getoond, maar de avant-première vond maandagavond plaats - met Halloween het ideale moment - in vijf cinemazalen in een Antwerpse bioscoop.

bron: Belga