Race Witte Huis - FBI mag nieuwe e-mails Clinton onderzoeken

door
Belga
Leestijd 1 min.

De FBI heeft de toestemming gekregen om de pas ontdekte e-mails van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton te onderzoeken, zo meldde Associated Press maandag op basis van een bron. De FBI-onderzoekers willen de e-mails onderzoeken van Clintons rechterhand Huma Abedin, die in beslag werden genomen tijdens het onderzoek naar het sturen van seksuele boodschappen naar een minderjarige door haar echtgenoot Anthony Weiner.

Om de nieuwe e-mails die via de privéserver van Clinton verstuurd werden te onderzoeken, moest de FBI eerst een nieuw mandaat krijgen.

Nu dat het geval is, gaat de dienst onderzoeken of de e-mails geen vertrouwelijke informatie bevatten. In juli werd het eerste FBI-onderzoek afgerond naar het gebruik van een privéserver door Clinton tussen 2009 en 2013, in plaats van een beveiligde overheidsserver. De conclusie was dat Clinton onvoorzichtig was geweest, maar geen crimineel gedrag stelde.

Vrijdag legde FBI-baas James Comey echter een bom onder Clintons campagne, door de aankondiging dat er nieuwe e-mails ontdekt waren die onderzocht moesten worden.

bron: Belga