David Goffin zakt naar twaalfde plaats op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin is na zijn vroegtijdige uitschakeling van vorige week in de tweede ronde in Bazel op de maandag gepubliceerde ATP-ranking van de elfde naar de twaalfde plaats gezakt. In de stand werd Goffin voorbijgestoken door de Kroaat Marin Cilic, die zondag met zijn zege op het ATP-toernooi van Bazel een gouden zaak deed in de strijd om een ticket voor de ATP World Tour Finals. Daardoor wipt hij ook in de Race to Londen over Goffin en de Tsjech Thomas Berdych naar de negende plaats. Die stek geeft door het forfait van Rafael Nadal recht op deelname aan het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen.

Bovendien gaapt er tussen Cilic en Goffin een kloof van 400 punten en dus wordt het voor de Luikenaar bijzonder moeilijk om de kwalificatie voor de Masters alsnog af te dwingen. Deze week zijn er op het Masters 1.000-toernooi van Parijs wel nog wat punten te verdienen. Om de kloof met Cilic te dichten, moet Goffin echter al minstens de finale halen in de Franse hoofdstad. Intussen gaf Gaël Monfils wel forfait voor het toernooi in Parijs. De Fransman, die zijn ticket voor de Masters reeds te pakken heeft, sukkelt met een ribblessure en dus valt het nog af te wachten of hij tijdig fit raakt voor Londen.

Aan de top van de ATP-ranking doet de Japanner Kei Nishikori haasje-over met de Canadees Milos Raonic. Nishikori, verliezend finalist in Bazel, is nu vierde met 4905 punten. Novak Djokovic blijft aan de leiding, maar de Servische nummer een van de wereld ziet wel de Brit Andy Murray steeds meer naderen. In Parijs bestaat deze week zelfs de mogelijkheid dat Murray de leidersplaats overneemt. Dat zou dan meteen de eerste keer sinds juli 2014 zijn dat Djokovic niet meer op de eerste plaats staat van de wereldranking.

Met een 105e stek boekte Steve Darcis tien plaatsen winst en leunt hij steeds dichter bij de top honderd aan. Arthur De Greef is met een 151e plaats op de wereldranking de derde Belg.

bron: Belga