Brusselse metro-ingangen krijgen paaltjes om voertuigen buiten houden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB heeft bekendgemaakt dat ze in de loop van 2017 alle metrostations wil voorzien van veiligheidspaaltjes. Die moeten vermijden dat voertuigen of andere grote objecten door de ingangen naar binnen geduwd kunnen worden. Dat meldt bruzz.be. De beslissing is een rechtstreeks gevolg van het incident dat afgelopen jaar op oudejaarsavond plaatsvond in het metrostation Clemenceau. Daarbij duwden enkele jongeren een kleine wagen door de ingang via de trappen naar beneden. "In de loop van 2017 moeten alle stations die het nodig hebben, voorzien zijn van de veiligheidspaaltjes", vertelt MIVB-woordvoerder Guy Sablon aan Belga.

Er zijn ook stations waar de vorm of de afmeting van de ingang het onmogelijk maakt om een groot object als een voertuig door te duwen. Die stations hebben geen paaltjes nodig.

"Er zijn nu al drie stations waar er paaltjes staan: Park, Delacroix en Centraal-Station. Het is de bedoeling om een heel deel stations nog in 2016 te voorzien van paaltjes, want het zijn werken die snel kunnen gebeuren", vertelt Sablon. Aan de toegankelijkheid van de stations verandert er niets. Families met een kinderwagen of mensen met een rolstoel kunnen nog altijd vlot de ingang betreden.

bron: Belga