Schaamhaar is opnieuw in

Foto Pexels

Slecht nieuws voor scheerfabrikanten, maar een gladde schaamstreek is niet langer sexy. Tatler, het Britse etiquettemagazine bij uitstek, schrijft dat ‘de volle bos’ zijn comeback maakt dankzij sterren als Miley Cyrus en Lady Gaga. 

In het magazine is te lezen hoe een Brazilian Wax dateert uit een periode waar iedereen zo naakt mogelijk op straat ging en het volledige lichaam – op het hoofd na – onthaard moest zijn. “Er werd van vrouwen verwacht dat ze volledig kaal waren of een landingsbaan hadden op de venusheuvel”, schrijft Tatler.

Maar de periode van de glad gepolijste schaamstreek is dus voorbi, en het tijdperk van de “volle, verwilderde bos” is aangebroken, om het met de woorden van auteur Layla Cambridge te zeggen.

Deze ommekeer zouden we te danken hebben aan een aantal invloedrijke sterren, zoals Lady Gaga en Miley Cyrus, die alletwee niet te beschaamd zijn om af en toe een streepje okselhaar te tonen. Ook de wenkbrauwen van model Cara Delevigne zouden er voor iets tussen zitten. “Als wenkbrauwen vol, wild en opvallend mogen zijn, waarom gaat die vlieger dan niet op voor schaamhaar?”, besluit Cambridge.