Dankzij deze trucs ben je in een minuut van je verkoudheid af

Nu de bladeren roodbruin kleuren en de ochtendmist zijn intrede doet, lopen er ook steeds meer mensen rond met een verstopte neus. In plaats van je thuis te verschuilen met kleenex en neusspray, kan je ook beroep doen op twee handige trucjes waardoor je in een mum van tijd van je verkoudheid verlost bent. 

De video werd gemaakt door Prevention Magazine, een online site met allerlei trucs en lifehacks om je gezondheid te bevorderen. In een filmpje dat al meer dan 5,8 miljoen keer bekeken is, sommen ze twee methoden op tegen een verstopte neus.

Methode 1: tongue tap

Eerst druk je het topje van je tong tegen je gehemeltje. Als je loslaat, duw je met twee vingers tussen je wenkbrauwen. Door dit 20 seconden te herhalen, wiebel je eigenlijk het ploegschaarbeen, een botje dat in je neus zit. Op die manier ben je gemakkelijker verlost van de verstopping in de sinussen.

Methode 2: adem inhouden

Draai je hoofd wat naar achter, knijp je neus dicht en houd zo lang mogelijk je adem in. Je brein krijgt dan niet genoeg zuurstof en schakelt over op een soort overlevingsmechanisme. Hierdoor worden je sinussen vrijgemaakt als je opnieuw naar adem hapt.