Verdachte geïdentificeerd van ongeval met vluchtmisdrijf in Hornu

De politie heeft een verdachte geïdentificeerd voor het ongeval met vluchtmisdrijf in Hornu, dat het leven kostte aan een 23-jarige. In eerste instantie werd de vrouw verhoord die de eigenaar is van de Mercedes Vito waarmee het ongeval gebeurde, maar zij ontkende dat ze achter het stuur zat. Ze wees wel haar partner met de vinger. De man was thuisgekomen met zware brandwonden. De Mercedes Vito werd de ochtend na het ongeval uitgebrand teruggevonden in de regio.
Het parket heeft intussen ook al de man ondervraagd, die echter een verhaal opdiste dat hij als passagier in het voertuig zat toen dat tegen “iets” aanreed. Maar het verhaal wordt door het parket beschouwd als “fantasie”.
De man, afkomstig uit de Borinage, is geen onbekende van het gerecht en beschikt niet over een rijbewijs.
Het onderzoek wordt voortgezet. Omdat het om onvrijwillige doodslag gaat, met verzwarende omstandigheid van vluchtmisdrijf, riskeert de dader een celstraf van 3 maanden tot 5 jaar.
Het ongeval gebeurde volgens het gerecht op een goed verlichte weg, waar maximaal 50 km per uur mag worden gereden. Maar omdat het slachtoffer over 45 meter werd meegesleurd, reed de bestuurder waarschijnlijk te snel.

bron: Belga