Topfavoriet Pidcock snelt naar Europese titel, brons voor Timo Kielich

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Pidcock heeft zondag het EK veldrijden bij de mannen junioren gewonnen. De Britse topfavoriet soleerde in het Franse Pontchâteau naar de zege voor de Fransman Nicolas Guillemin. Onze landgenoot Timo Kielich pakte het brons. Met Andreas Goeman eindigde nog een tweede Belg in de top tien, hij finishte op de negende plaats. De eerste ronde kon nog niet meteen voor afscheiding zorgen in het omvangrijke peloton van 52 deelnemers. Een grote groep van zo'n 15 à 17 renners bleef lange tijd bij elkaar. In de tweede ronde sleurde de Britse topfavoriet Pidcock een paar keer op kop en dunde hij het pak verder uit. Het peloton brak in stukken, een groepje van acht renners reed voorop met daarin ook twee landgenoten: Yentl Bekaert en Toon Vandebosch.

In de derde ronde ontbond Pidcock zijn duivels en ontdeed hij zich van de rest van het pak. De Fransman Bonsergent bood nog even weerstand, maar ook hij moest na enkele honderden meters de Brit laten rijden. Pidcock bouwde zijn voorsprong verder uit, achter hem vormde zich een groepje met vier achtervolgers: drie Fransen: Guillemin, Antoine Benoist en Antoine Raugel en onze landgenoot Timo Kielich.

Op de Brit stond geen maat, de strijd om de ereplaatsen werd gevoerd tussen Kielich en Guillemin, die de twee andere Fransen achter zich lieten in het slot. Kielich kreeg het lastig in de voorlaatste ronde, klampte aan en zou uiteindelijk vrede moeten nemen met brons, goed voor de tweede Belgische medaille na het goud voor Quinten Hermans bij de beloften op zaterdag.

bron: Belga