Tientallen doden bij luchtaanval op gevangenis

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een luchtaanval op een gevangenis bij de havenstad Hodeida, in het westen van Jemen, zijn minstens zestig doden gevallen, voornamelijk gedetineerden. De luchtaanvallen waren het werk van de Arabische coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië, die in Jemen strijd voert tegen de Houthi-rebellen. Volgens de hulpdiensten raakten er ook tientallen mensen gewond. Hodeida staat onder controle van de Houthi-rebellen. De meeste slachtoffers waren opposanten van de Houthi's of gewone criminelen. Ze zaten met zo'n honderd opgesloten in een gebouw dat dienst deed als gevangenis in het dorp Zaidia. De luchtaanval vond zaterdagavond plaats.

In eerste instantie was er sprake van 38 doden. De Arabische coalitie geeft geen commentaar op zijn raids. Eerder deze maand vielen al meer dan 100 burgerdoden bij een luchtaanval op een begraafplaats.

Het conflict in Jemen startte in maart 2015 en leidde tot een zware humanitaire crisis, met al minstens 7.000 doden en 3 miljoen mensen op de vlucht. De president heeft zaterdagavond het vredesplan van de VN verworpen.

Bron: Belga