Russinnen Makarova en Vesnina winnen dubbelspel WTA Finals

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Russinnen Ekaterina Makarova en Elena Vesnina hebben zondag het dubbelspel gewonnen op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar). In de finale haalden de regerende olympische kampioenen het in twee sets (7-6 (7/5) en 6-3) van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Tsjechische Lucie Safarova. Makarova en Vesnina maakten zo een einde aan een reeks van achttien overwinningen op rij voor het Amerikaanse-Tsjechische duo, dat ongeslagen was sinds het begin van het US Open van afgelopen zomer. Na het US Open wonnen ze ook nog de toernooien in Wuhan en Peking.

In de halve finales waren vierde reekshoofden Makarova en Vesnina eerder ook al te sterk voor de Zwitserse Martina Hingis en de Indiase Sania Mirza, die titelverdedigsters waren op de Masters. Voor het Russische duo was het zondag de eerste zege in de dubbelfinale van de Masters bij de vrouwen. In 2013 waren ze wel al eens verliezend finalist. Toen verloren ze de eindstrijd van de Chinese Peng Shuai en de Taiwanese Hsieh Su-Wei.

In de finale van het enkelspel staat de Duitse nummer een van de wereld Angelique Kerber zondag tegenover de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 8).

bron: Belga