Proximus League - Lierse moet leidersplaats afstaan aan Roeselare na nederlaag tegen Lommel United

door
Belga
Leestijd 2 min.

SK Lierse heeft zondag op de dertiende speeldag in de Proximus League, een speeldag voor het einde van de eerste periode, de leidersplaats uit handen gegeven. De Pallieters leden op het Lisp een 0-2 nederlaag tegen het Lommel United van de debuterende coach Walter Meeuws. Christophe Bertjens scoorde in de 71e en 77e minuut beide doelpunten voor Lommel.

Eerder op zondag hield FC Antwerp de drie punten op de Bosuil door met 2-0 te winnen van Tubeke. William Owusu nam beide doelpunten voor zijn rekening. Onder David Gevaert en John Bico pakt de Great Old 7 op 9.

Zaterdag keerde OHL terug naar Leuven met een 2-0 nederlaag tegen Union. Aguemon (4.) opende de score op de Heizel. Meteen na de pauze trok Kocabas aan de noodrem. Net als vorig weekend werd de verdediger met rood van het terrein gestuurd. Da Silva (49.) legde vanaf de stip de 2-0 eindstand vast. Vrijdag al leed Cercle Brugge een 0-3 thuisnederlaag tegen Roeselare, waarop de Vereniging trainer Vincent Euvrard op de keien zette.

Met nog een speeldag te gaan in de eerste periode neemt Roeselare (27 punten) de leidersplaats over van Lierse. De Pallieters volgen op twee punten. Antwerp (20 punten) is derde, gevolgd door Union (15), OHL (15) en Tubeke (14). Lommel United (13) heeft dankzij zijn stuntzege in Lier de rode lantaarn doorgegeven aan Cercle (12). Zondag gaat SK Lierse op zoek naar de volle buit in Leuven. Roeselare ontvangt Antwerp. Lommel United-Union en Tubeke-Cercle zijn de andere wedstrijden van de veertiende speeldag.

.

bron: Belga