Niet spookrijder kwam om op A17 – bestuurder legde valse verklaring af

Bij een ongeval met een spookrijder in de nacht van zaterdag op zondag op de A17 tussen Doornik en Moeskroen is een 31-jarige man om het leven gekomen. Maar in tegenstelling tot eerder gemeld kwam niet de spookrijder om, maar wel het slachtoffer dat in de juiste richting reed. De spookrijder, de enige overlevende van het ongeval, had een valse verklaring afgelegd en het dodelijk slachtoffer beschuldigd van spookrijden. “Iedereen werd aanvankelijk om de tuin geleid door de overlevende van het ongeval. Het gaat om een persoon gedomicilieerd in Vlaanderen die in eerste instantie een valse verklaring aflegde. Wij hebben de politie gevraagd om de man op te sporen, op te pakken en opnieuw te verhoren”, aldus de substituut van de procureur des Konings van Doornik-Bergen, Frédéric Bariseau zondagmiddag.

Het ongeval gebeurde om 02.00 uur ’s nachts ter hoogte van de afrit Templeuve. Een Mercedes 4×4 die in de richting Doornik-Moeskroen-Kortrijk reed, maakte rechtsomkeer op de snelweg. De spookrijder kwam vervolgens frontaal in aanrijding met een Skoda die in de juiste rijrichting reed.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder van de Skoda reeds overleden. De bestuurder van de Mercedes, de eigenlijke spookrijder, raakte slechts lichtgewond en draaide in zijn eerste verklaring de rollen om door de bestuurder van de Skoda van spookrijden te beschuldigen.

Het onderzoek van de ordediensten heeft echter uitgewezen dat de bestuurder van de Mercedes gelogen heeft. De man wordt zondagnamiddag actief opgespoord.

bron: Belga