F1 - GP van Mexico - Lewis Hamilton houdt kansen op vierde wereldtitel gaaf

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zondag in Mexico City voor de eerste keer in zijn carrière de Grote Prijs van Mexico gewonnen, dat is de negentiende manche van het wereldkampioenschap Formule 1. De 31-jarige Brit liet op het autodromo hermanos Rodriguez zijn Duitse teamgenoot en WK-leider Nico Rosberg achter zich en hield zo zijn kansen op een vierde wereldtitel gaaf. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) vervolledigde het podium. Red Bull-rijders Daniel Ricciardo en Max Verstappen maakten de top vijf compleet. Verstappen kwam als derde over de streep, maar kreeg vijf seconden straftijd en viel daardoor van het podium.

Voor Hamilton, die voor de 59e keer in zijn carrière van de pole startte, is het zijn achtste overwinning van het seizoen en de 51e in zijn carrière. Daarmee komt de wereldkampioen van 2008, 2014 en 2015 op gelijke hoogte van de Fransman Alain Prost. Enkel de Duitser Michael Schumacher doet met 91 GP-overwinningen beter.

Met nog twee GP's te gaan en 50 WK-punten te verdelen heeft Nico Rosberg (349 punten) in de tussenstand 19 punten voorsprong op zijn Britse ploeggenoot (330).

De twintigste en voorlaatste manche vindt op 13 november plaats op het Braziliaanse Autodromo José Carlos Pace. Twee weken later vormt het Yas Marina circuit in Abu Dhabi het decor voor de slotmanche.

.

bron: Belga