Brussel boekt tegen Leuven Bears vierde competitiezege

Brussel heeft zondag de slotwedstrijd van de zesde speeldag in de Euromillions Basketball League tegen Leuven Bears gewonnen met 78-70. De Brusselaars kenden op eigen parket een moeilijk openingskwart, maar klampten aan en stonden na tien minuten 22-20 voor. Ook in het tweede kwart had de thuisploeg weinig overschot tegen Leuven: 37-32 aan de rust. Brussel sloeg onder impuls van vleugelspeler Maxime Depuydt in het derde kwart (61-45) een kloof van 16 punten. De Bears keerden in het slotkwart nog sterk terug, maar konden ondanks 20 punten van topschutter Clint Steindl de nederlaag niet meer afwenden. Brandon Ubel (17 punten, 7 rebounds), Depuydt (14 punten) en Guy Muya (8 punten, 10 rebounds) waren de uitblinkers bij de thuisploeg.

Zaterdag leed Okapi Aalst een 89-93 nederlaag tegen Bergen-Henegouwen. Vrijdag boekte Charleroi zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen. Spirou klopte Belgisch kampioen Oostende verrassend met 74-69. Antwerp ging winnen bij Limburg United (70-75) en behoudt zijn perfect rapport. Woensdag al ging Willebroek met de zege aan de haal in Luik (74-78). Vrijdag openen de ongeslagen Antwerp Giants de zevende speeldag met een thuiswedstrijd tegen Brussel, dat nog maar één competitienederlaag leed.