Zon komt piepen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na een grijze start komt de zon er zaterdagnamiddag op verschillende plaatsen door. De meeste opklaringen zijn voor het oosten en noordoosten van het land. Het blijft ook zacht, met maxima tot 16 graden, bij weinig wind. Ook zondag en begin volgende week wordt het tamelijk zonnig en zacht, nadien wordt het koeler en wordt er neerslag verwacht. Zondagochtend start met lage bewolking en mist in het westen van het land. Nadien krijgen we een zonnige dag met enkele hoge wolkenvelden. In het westen zouden de wolken pas na de middag optrekken. Het KMI waarschuwt er voor slechte zichtbaarheid. De temperaturen liggen zondag tussen de 9 graden in hoog-België en 14 graden in Vlaanderen. Er staat een zwakke oost-noordoostenwind.

Ook maandag wordt een rustige en zonnige dag, na verdwijnen van eventueel ochtendgrijs. Lokaal kan het ochtendgrijs echter hardnekkig zijn, vooral in de valleien en over Laag-België. De maxima schommelen tussen 12 en 15 graden bij een zwakke veranderlijke bries.

Hetzelfde weerbeeld voor dinsdag, waarbij in de namiddag een zwakke storing ons land nadert, met wat lichte regen. Woensdag en donderdag trekken er enkele Noordzeebuien over het noordoosten van het land. Nabij de Franse grens zijn de opklaringen het breedst. De matige westen- tot noordwestenwind brengt ook koelere lucht met maxima rond 10 graden. Een nieuwe en actievere storing bereikt ons tegen het einde van de week of in het komende weekend.

bron: Belga