Van Massenhove boos om hervorming sociale inspectie

Van Massenhove boos om hervorming sociale inspectie

In een brief aan premier Charles Michel heeft Frank Van Massenhove, de topman van de FOD Sociale Zekerheid, zijn ongenoegen geuit over de geplande hervorming van de sociale inspectie. Dat bericht Le Soir zaterdag. Volgens Van Massenhove leidt het project van staatssecretaris Philippe De Backer tot “de liquidatie” van de sociale inspectie. De topambtenaar klaagt er ook over dat hij niet geïnformeerd is geweest over de geplande hervorming. Over het project van De Backer lekte al uit dat de sociale inspectie zou worden ondergebracht in een andere structuur, waarbij de ambtenaren verdeeld worden over andere diensten zoals de arbeidsinspectie, het RIZIV, de RSZ, de RVA en de RSVZ. De ambtenaren lieten al hun ongenoegen blijken, er werd een stakingsaanzegging ingediend door de socialistische vakbond.

Nu moeit dus ook Frank Van Massenhove zich, aldus Le Soir. Hij werd per abuis, via een brief die niet voor hem bestemd was, op de hoogte gesteld van het feit dat het hervormingsvoorstel aan de kern is voorgesteld. In een brief aan premier Michel reageert hij erg teleurgesteld: “Ik wil erg duidelijk zijn: het huidige plan kan op geen enkele goedkeuring rekenen van mijnentwege…Ik ben ervan overtuigd dat het huidige voorstel niet zal helpen om de huidige problemen op te lossen”.

Van Massenhove meent dat De Backer “geobsedeerd” is om de sociale inspectie te zien verdwijnen. “De ambtenaren van deze dienst ondervinden een totaal gebrek aan respect (…) en hebben het gevoel behandeld te worden als onbekwamen”. Van Massenhove wil dat Michel ingrijpt.

Bij de Backer was zaterdagmiddag niemand bereikbaar voor commentaar.

bron: Belga