Topfavoriete Kerber probleemloos naar finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse Angelique Kerber (WTA 1) heeft zich zaterdag zonder problemen geplaatst voor de finale van de WTA Finals in Singapore (hard/7miljoen dollar). In de halve finales was de nummer een van de wereld in het vrouwentennis een klasse te sterk voor de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 3), de titelverdedigster op de Masters bij de vrouwen. Kerber haalde het in twee korte sets: 6-2 en 6-1 na 1 uur en 16 minuten.

In de finale neemt Kerber het zondag op tegen de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 8), die in haar halve finale in drie sets (1-6, 7-6 (7/2) en 6-4) te sterk was voor de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 9). Voor de 27-jarige Cibulkova is het de eerste keer dat ze zich voor de finale van de Masters bij de vrouwen, het officieuze WK, weet te plaatsen. Ook voor Kerber wordt het de eerste finale. Zij is bovendien de eerste Duitse speelster sinds Steffi Graf in 1996 die de finale weet te bereiken.

Kerber en Cibulkova stonden eerder op deze WTA Finals in de groepsfase tegenover mekaar, toen haalde de nummer een van de wereld het in drie sets. In de onderlinge duels staat het 5-4 in het voordeel van Kerber, die als topfavoriete van start gaat in de finale. De winnares volgt op de erelijst Radwanska op, die vorig jaar haar eerste titel pakte door in de finale de Tsjechische Petra Kvitova te kloppen.

bron: Belga