Race Witte Huis – Trump: Clinton zou zo snel het Witte Huis verkopen dat zij ervan zou duizelen

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft de jongste ophef omtrent de e-mails van zijn Democratische opponente Hillary Clinton zaterdag voor zijn scherpste aanval op zijn rivale ooit in deze verkiezingscampagne gebruikt. Tijdens een verkiezingstoespraak in Golden in de staat Coloroda beschuldigde hij de vroegere First Lady ervan door en door corrupt te zijn, en haar eigen financiële belangen boven het welzijn van de natie te stellen. “Ingeval zij de verkiezingen zou winnen dan zou zij het Ovalen Kantoor zo snel te koop zetten dat ze er duizeling van wordt”, zei de vastgoedmagnaat tot grote jubel van zijn aanhang.
Clinton heeft gelogen en bedrogen, om haar eigen crimineel gedrag te verhullen. Zij “heeft u en uw kinderen in gevaar gebracht”, ging Trump voort. “Zij is schuldig, schuldig, schuldig”.
De e-mailaffaire is het grootste politieke schandaal sinds Watergate, zei de Republikeinse kandidaat. “Iedereen wil dat er uiteindelijk gerechtigheid zal geschieden”.
“Hillary is de enige verantwoordelijke voor haar stijgende gerechtelijke problemen”, aldus Trump. “Zij had al veroordeeld moeten zijn, al lange tijd.”
“Sluit haar op”, riepen zijn aanhangers.
Niettemin besteedde Trump tijdens zijn toespraak de meeste aandacht aan het “establishment” dat hij kapittelde en aan het “geflikte (verkiezings)systeem”. “Ons wacht een mooie, mooie overwinning”, zei hij. “Veel mooier dan de Brexit.”
Trump kwam op de verkiezingsbijeenkomst opvallend energiek, strijdlustig en onverzettellijk over.

bron: Belga