Jupiler Pro League - Sint-Truiden en Charleroi verdelen de punten

Sint-Truiden en Charleroi hebben zaterdag 2-2 gelijkgespeeld op de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League. Charleroi kwam twee keer op voorsprong door doelpunten van Sotiris Ninis en David Pollet, maar Stef Peeters en Jorge Pulido brachten STVV opnieuw langszij. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Sint-Truiden, maar de Limburgers kregen na zestien minuten het deksel op de neus toen de Griekse middenvelder Sotiris Ninis de 0-1 voorbij doelman William Dutoit kreeg. Het antwoord van STVV liet echter niet lang op zich wachten en drie minuten later was het Stef Peeters die zijn team opnieuw langszij bracht in de negentiende minuut. Daarna vonden enkele Charleroi-supporters het nodig om vuurwerk te ontsteken, waardoor er een hevige rookontwikkeling ontstond en scheidsrechter Luc Wouters de wedstrijd even stil moest leggen.

In de tweede helft gooide Charleroi-coach Felice Mazzu aanvaller David Pollet in de strijd en die bracht de Zebra's opnieuw op voorsprong in de 57e minuut. Maar net zoals in de eerste helft kwam Sint-Truiden snel langszij. Verdediger Jorge Pulido zette in de 62e minuut met een kopbal de 2-2 op het bord, meteen ook de eindstand.

Ondanks het puntenverlies wipt Charleroi opnieuw over Club Brugge, dat eerder op de avond 0-0 gelijkspeelde tegen Zulte-Waregem, naar de derde plaats in de competitie met een totaal van 24 punten. De Henegouwers tellen evenveel punten als Anderlecht, de tweede in de rangschikking, dat zondag nog in actie komt tegen Waasland-Beveren. Sint-Truiden blijft in de kelder van het klassement hangen met tien punten, dat is amper één punt meer dan rode lantaarn Westerlo.