Cibulkova mag als eerste naar finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 8) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar). In de halve finales haalde Cibulkova het in drie sets van de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 9): 1-6, 7-6 (7/2) en 6-4 na 2 uur en 28 minuten. Voor de 27-jarige Cibulkova is het de eerste keer dat ze zich voor de finale van de Masters bij de vrouwen, het officieuze WK, weet te plaatsen.

In die finale neemt ze het zondag op tegen de winnares van het duel tussen de Poolse titelverdedigster Agnieszka Radwanska (WTA 3) en de Duitse Angelique Kerber, de nummer een van de wereld in het vrouwentennis. Radwanska speelt voor het derde jaar op rij de halve finales van de Masters, vorig jaar pakte ze haar eerste titel door in de finale de Tsjechische Petra Kvitova te kloppen.

Serena Williams (WTA 2) is er niet bij op dit officieuze WK met de beste acht speelsters van het jaar. De Amerikaanse, vijfvoudig winnares van de WTA Finals (in 2001, 20009 & 2012-2014), zette al eerder een punt achter haar seizoen.

bron: Belga