Bob Dylan zal Nobelprijs Literatuur in ontvangst nemen in Stockholm

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse zanger Bob Dylan heeft na twee weken het stilzwijgen verbroken rond het winnen van de Nobelprijs Literatuur. Tijdens een interview met de Britse krant The Telegraph verklaart hij dat hij aanwezig zal zijn op de Nobelprijsceremonie op 10 december "als dat allemaal mogelijk is". Dylan zegt ook "sprakeloos" te zijn over "ongelooflijke" eer die hem te beurt viel. "Het is moeilijk te geloven", aldus de 75-jarige songwriter aan de krant. "Wie zou er zoiets durven dromen?" Op de vraag of hij aanwezig zal zijn op de awardceremonie in december in de Zweedse hoofdstad Stockholm antwoordde de Amerikaan: "Absoluut, in de mate dat dat mogelijk is."

Het Zweedse Nobelprijscomité had na de bekendmaking van de winnaar van de prijs verschillende keren geprobeerd Dylan te contacteren via zijn naaste medewerkers, maar zonder succes. Hij reageerde tot vrijdag ook nog niet op zijn overwinning en tijdens een concert in Las Vegas op 14 december, een dag na de uitreiking van de Literatuur-Nobelprijs, zei hij geen woord, wat leidde tot kritiek over zijn arrogante houding. Het was dan ook niet duidelijk of de muzikant zijn prijs zou komen ophalen.

Op de vraag waarom Dylan niet gewoon antwoordde op de telefoontjes van het Nobelprijscomité, antwoordt hij vrijdag "Wel, hier ben ik", alsof het gewoon een kwestie was van zijn nummer te draaien, aldus de journalist van The Telegraph.

Bron: Belga