Zo wapen je je huid tegen de winterkou

Romantisch dwarrelende bladeren of een idyllisch sneeuwtapijt buiten staan in de badkamer binnen vaak synoniem voor een droge huid, gebarsten lippen en handen vol kloven. Het goede nieuws? Dit doemscenario valt perfect te vermijden. Met deze vijf geboden kom je de winter – euhm – heelhuids door. 

1.Gij zult zuinig zijn met zeep
Hoe verleidelijk het ook is om jezelf helemaal in te zepen met een lekker geurtje, je doet er meer kwaad mee dan goed. Gebruik daarom bij voorkeur ecologische of ph-neutrale zeep, die minder hard inwerkt op de huid.

foto-nivea-sfeerbeeld-douche2.Gij zult schuim afzweren
Een warm bad vol schuim ziet er erg aanlokkelijk uit, maar is in de praktijk een bijna een garantie op een uitgedroogde huid achteraf. Exact wat je wil vermijden. Ban dus alle schuimende mousses en gels en kies in plaats daarvan voor micellair water of reinigingsolie die je huid niet alleen reinigt, maar ook extra voedt. Twee vliegen in één klap!

3.Gij zult scrubben tot ge erbij neervalt
Niet alleen voor wie een onzuivere huid heeft is scrubben een must. Ook wie van nature gezegend is met een ogenschijnlijk perfect vel, heeft baat bij een stevige scrubsessie op tijd en stond. Je verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar maakt ook je poriën schoon zodat toekomstige oneffenheden kansloos zijn. Een bijkomend voordeel? De crèmes die je later zult smeren om je huid optimaal te hydrateren, kunnen na een scrub ook beter hun werk doen.

4.Gij zult hydratatie serieus nemen
Dit is hét gebod der geboden. Als de temperaturen flirten met het vriespunt, is het hoog tijd om je hyperhydraterende dag- en nachtcrème boven te halen. Let wel op: een dikkere crèmetextuur wil daarom niet automatisch zeggen dat het goedje je huid ook beter verzorgt, integendeel. Je huid kan er net extra door verstopt geraken. Als je last hebt van een zeer droge huid gebruik je best een serum onder je dagcrème.

foto-maybelline5.Ge zult uw lippen luxueus verwennen
Mooie, verzorgde lippen zijn de kers op de taart van een goede huidverzorging. De basis voor een stel goed gehydrateerde lippen leg je ’s nachts met een laagje vaseline. Overdag smeer je best een iets dunnere lippenbalsem. Let er bij het uitkiezen van je balsem op dat jouw exemplaar vitamines E bevat: die helpen je lippen om sneller te genezen. Verder is het verstandig om verleidelijke geurtjes en kleurtjes links te laten liggen. Wil je toch graag wat extra kleur, kies dan voor een lippenstift met een crèmeachtige structuur.

Deze diashow vereist JavaScript.