Geredde zwerfhond mag elke dag op restaurant

Instagram / Popeye The Foodie

Instagram staat boordevol met übergezonde foodies en hun smakelijke gerechtjes, maar het account van Popeye The Foodie is een vreemde eend in de bijt. Op de kiekjes kan je zien hoe de pluizige hond geniet van de lekkerste maaltijden van Los Angeles. 

Voor de kleine Popeye aan zijn luilekker luxeleventje begon, struinde hij de straten af als zwerfhond. “Toen ik hem vond was hij helemaal uitgemergeld en vuil”, vertelt het baasje Ivy Diep aan Bored Panda. Zij besloot om de viervoeter onder haar vleugels te nemen. “Het duurde niet lang voor hij zich helemaal thuis voelde. Mijn man en ik zijn nu hoteldebotel verliefd op hem.”

Sindsdien gaat Ivy regelmatig met haar vriendin Jen en haar nieuwe huisdier op restaurant. “Op een bepaald moment viel het ons op hoe flink Popeye zich gedraagt rond eten. Hij schooit niet om eten, maar is welgemanierd. Hij vindt het gewoon leuk om buiten te zijn en aandacht te krijgen.”

Zo kreeg de schattige pluizenbol een carrière als voedselrecensent. En ook al gedraagt hij zich als een braaf model voor de culinaire foto’s, alles oppeuzelen mag hij niet. “Hij krijgt enkel en alleen een hapje van de gerechten die gezond zijn voor hem. Als er niets is, geef ik hem gewoon een hondensnoepje.”

Op Instagram is Popeye al een heuse sensatie. Zo heeft hij al ruim 119.000 volgers.