Weerbericht – Temperaturen tot 16 graden tijdens (verlengd) weekend

Het blijft vrijdag zo goed als droog, maar overwegend zwaarbewolkt en grijs. In het westen of het centrum is een streepje zon wel niet uitgesloten. Op de Ardense hoogten kan er een spatje motregen vallen. Naar de avond toe is ook in het noorden wat motregen mogelijk. De maxima liggen tussen 10 en 13 graden. Waar de zon doorbreekt, kunnen de temperaturen tijdelijk stijgen tot 14 of 15 graden. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI. Vrijdagavond en -nacht sluit het lage wolkendek zich opnieuw, en wordt het nevelig of mistig. Er kan dan overal wat motregen vallen. Minima van 7 tot 11 graden.
De dag begint zaterdag grijs met nevel, mist en laaghangende bewolking. Plaatselijk kunnen er enkele opklaringen verschijnen maar op veel plaatsen blijft het grijs. De maxima schommelen tussen 10 en 15 graden.
Zondag en maandag krijgen we, na het optrekken van het ochtendgrijs, op de meeste plaatsen zonnige perioden. De maxima kunnen oplopen tot 16 graden. Dinsdag, op Allerheiligen, wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het noorden, ’s nachts gevolgd door lichte regen. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden. Woensdag is het wisselvallig met perioden met regen of buien. Het wordt frisser met maxima tussen 7 en 11 graden. Ook donderdag kunnen er nog enkele buien vallen. Het blijft vrij fris.

bron: Belga