WB driebanden La Baule - Caudron en Merckx meteen uitgeschakeld, Forthomme enige Belg in achtste finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roland Forthomme heeft zich vrijdag in het Franse La Baule als enige Belg kunnen plaatsen voor de achtste finales van het zesde en voorlaatste wereldbekertoernooi driebanden van het seizoen. Wereldbekerleider Frédéric Caudron en Eddy Merckx, derde in de wereldbekerstand, werden meteen uitgeschakeld. Forthomme (UMB-13) versloeg de Turk Hakan Incekara (UMB-51) met 40-19. Hij liet daarbij een gemiddelde van 2,000 per beurt noteren. Zaterdag staat de 45-jarige Luikennaar tegenover de Turk Tayfun Tasdemir (UMB-14), die Merckx (UMB-4) met 40-27 uit het toernooi wipte.

's Werelds nummer een Caudron, dit seizoen al goed voor twee wereldbekeroverwinningen, moest in een hoogstaande wedstrijd zijn meerdere erkennen in de Vietnamees Ma Xuan Cuong (UMB-30), die één van de beste prestaties in zijn loopbaan leverde. In elf beurten werd het 40-19 voor Ma. Naast een reeks van tien realiseerde die een gemiddelde van 3,636. Caudron kwam aan 1,727.

Caudron kan zijn leidersplaats in de Wereldbeker dit weekend verliezen aan de Nederlander Dick Jaspers (UMB-3). Die schaarde zich met een 40-35 zege tegen de Zuid-Koreaan Choi Sung-Won (UMB-20) wel bij de laatste zestien.

.

bron: Belga