UEFA tevreden met goedkeuring Milieueffectrapport voor Eurostadion

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Europese Voetbalbond UEFA is tevreden met de goedkeuring van het Milieueffectrapport (MER) voor het Eurostadion, waar in 2020 drie groepswedstrijden en een achtste finale van het EK voetbal moeten plaatsvinden. Dat laat Martin Kallen, UEFA-directeur voor evenementen, weten aan persagentschap Belga. "Het goedgekeurde MER is een belangrijke stap in de bouw van het Eurostadion. De UEFA is tevreden met de geboekte vooruitgang en kijkt uit naar december voor de voorstelling van het logo van gaststad Brussel", liet Kallen optekenen. Ook de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) liet aan Belga weten "tevreden te zijn met de vooruitgang".

Eerder vandaag bevestigde het departement Leefmilieu, Natuur en Energie de goedkeuring van het MER. Daardoor kan projectontwikkelaar Ghelamco een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente Grimbergen en een milieuvergunning bij de provincie Vlaams-Brabant. Het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) liet eind september nochtans in een advies weten grote vragen te hebben bij het mobiliteitsluik in het MER voor het stadion op parking C van de Heizel. Daarop diende Ghelamco een aangevulde versie in, die vervolgens werd goedgekeurd.

Het Eurostadion moet gebruikt worden voor EURO 2020, dat plaatsvindt in dertien gaststeden. Na dat EK kan recordkampioen RSC Anderlecht als huurder zijn intrek nemen in het stadion. Daaromtrent ondertekende de club vorig jaar reeds een beginselakkoord. In principe kunnen ook de Rode Duivels dan hun thuiswedstrijden in het Eurostadion afwerken. Bouwheer Ghelamco, die eerder al het stadion van AA Gent optrok, hoopt in 2017 met de werken te starten.

bron: Belga