Race Witte Huis - Michelle Obama roept Amerikanen samen met Hillary Clinton op om te gaan stemmen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De huidige first lady Michelle Obama heeft donderdag de kiezers opgeroepen om zeker hun stem uit te brengen. "Ga naar buiten en stem, nu!", zei ze donderdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst voor Hillary Clinton in Winston-Salem, North Carolina. Het was de eerste keer dat Obama samen het podium betrad met de Democratische presidentskandidate, nadat ze eerder al vurige pleidooien hield voor Clinton. "Het is de opkomst tijdens de verkiezingen die telt", aldus Michelle Obama, die zich de afgelopen weken als geheim wapen van Clinton tegen haar rivaal Donald Trump heeft geprofileerd.

"Is er iemand in deze wereld die meer inspireert dan Michelle Obama?", vroeg Clinton dan weer aan de 11.000 aanwezigen. Clinton verklaarde eerder al dat ze zich bewust is van haar onvermogen om grote massa's op te zwepen, en haar campagne heeft dan ook charismatische sprekers als Obama en senator Elizabeth Warren in de strijd gegooid.

"Als Hillary niet wint, dan is dat onze schuld", zei de first lady nog. Ze beschuldigt het Republikeinse kamp ervan de verkiezingen te boycotten, door te stellen dat de stemming vervalst wordt. "Ze proberen jullie ervan te overtuigen thuis te blijven", zei ze. "Ze proberen jullie hoop weg te nemen."

Volgens experts zou Trump met zijn beschuldigingen over een vervalste verkiezing vooral de Afro-Amerikanen willen weghouden uit de stemlokalen. Zij stemmen traditioneel eerder Democratisch.

bron: Belga