Jupiler Pro League - Runar Kristinsson komt weer thuis op Sporting Lokeren

door
Belga
Leestijd 2 min.

Runar Kristinsson ondertekende een contract tot eind dit seizoen met optie voor nog een jaar als hoofdtrainer van Sporting Lokeren, de ploeg waar hij van 2000 tot 2007 speler was en in zijn 189 wedstrijden voor wit-zwart-geel 34 doelpunten maakte. Voor de IJslander is het na omzwervingen in eigen land en Noorwegen dan ook een beetje thuiskomen in Lokeren. "Het is leuk om hier terug te zijn na mijn passage als speler. Ik was daarna ook enkele keren op bezoek en vond het hier altijd wel fijn. Het Belgische voetbal ben ik steeds blijven volgen, logisch als je er zeven seizoenen als speler aan de slag bent geweest", begon Kristinsson.

"Wanneer een trainer tijdens het seizoen moet overnemen, weet iedereen dat er iets niet pluis is. Dat is bij mij dus ook het geval. Het gaat niet goed met Lokeren en daar moet ik dus verandering in brengen. De spelers heb ik nog niet gesproken. Ik ben pas op de club en er is eerst de persconferentie en daarna de laatste training in de voorbereiding op de match tegen Eupen. Ik zal die samen met Arnar Vidarsson leiden."

Kristinsson is de prestaties van Sporting Lokeren wel blijven volgen. "De laatste wedstrijd tegen Oostende bekeek ik op televisie. Ik weet dat ik aan een zwaar karwei begin. Ik was als speler steeds offensief ingesteld en bleef dat ook als trainer. Daar gaat nu geen verandering in komen. Iedere trainer wil mooi voetbal brengen, ik dus ook. Ik ga nu uitpluizen hoe we dat kunnen bewerkstelligen. Wat lukte in Noorwegen, moet hier ook kunnen. Er waren voordien al gesprekken geweest om trainer te worden van Lokeren, maar toen ging dat niet. Nu was het het uitgelezen moment. Ik had geen club meer en Sporting zat zonder coach."

"Ik tref hier veel bekenden. Het bestuur, maar ook spelers. Met Killian Overmeire voetbalde ik zelfs nog en dan zijn er eveneens Skulason en Ingason. Ook IJslanders, net als mijn rechterhand Arnar Vidarsson. Maar het is niet omdat je IJslander bent dat je daardoor een streepje voor krijgt. Iedere speler zal moeten vechten voor zijn plaats in het elftal. Iedereen moet zich bewijzen. Ik ga deze uitdaging graag aan."

bron: Belga