België plaatst zich als eerste voor finale EK korfbal

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische nationale korfbalploeg heeft zich in het Nederlandse Dordrecht geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap. België versloeg Catalonië in de halve finales met 26-13 (rust: 12-6). Nick Janssens (8), Jesse De Bremaeker (6), Brent Struyf (2), Nikki Schilders (2), Patty Peeters (2), Jari Hardies (2), Karen Van Camp (2), Shiara Driesen (1), David Peeters (1) en Julie Caluwé (1) zorgden voor de Belgische treffers.

Voor de vierde opeenvolgende keer lijkt de finale, die zondag afgewerkt wordt, af te steven op een duel tussen Nederland en België. Onze noorderburen nemen het later op vrijdag op tegen Portugal. Zowel België als Nederland hadden in de groepsfase hun vier wedstrijden gewonnen.

De vorige vijf EK's veroverden de Belgen telkens een medaille: brons in 2002, zilver in 1998, 2006, 2010 en 2014. Nederland gaat op zoek naar zijn zesde opeenvolgende Europese titel. Vorig jaar was Oranje in de finale van het WK in de Antwerpse Lotto Arena met 18-27 te sterk voor België.

bron: Belga