Tiener klaagt kranten aan nadat ze lachen met zijn kapsel

Vorig jaar ging werd een foto van een feestende Ali Mosslmani opgepikt door tal van Australische media. Niet omdat de tiener een beroemdheid is of iets buitensporig deed, maar wel vanwege zijn kapsel. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Kranten als Daily Mail Australia en Sydney's Daily Telegraph publiceerden de foto om het kapsel van Mosslmani belachelijk te maken. Het kapsel, een nektapijt met de zijkanten en de bovenkant van het hoofd kort geschoren, is ongewoon, maar Sydney's Daily Telegraph dreef de spot bijzonder ver. Zo verving de krant het haar van de tiener door een stinkdier. Reden genoeg voor 'Ziggy' om de publicaties voor de rechter te dagen wegens laster en eerroof.

 

Deze week vond de inleidende hoorzitting plaats. De aanklager had een hele waslijst met aantijgingen. Zo zou de media de aanklager "verschrikkelijk lelijk", "een grap" en "een belachelijk persoon" genoemd hebben.

De rechter oordeelde volgens The Guardian dat de aanklacht overdreven is en dat veel van de foto's humoristisch bedoeld zijn. De enige aantijging de het gerecht niet verwerpt is dat de aanklager een belachelijk persoon zou zijn omdat hij een omstreden kapsel heeft. De daadwerkelijke rechtszaak wegens laster en eerroof op basis van die tenlastelegging gaat door op 17 november.