Zon levert gevecht met mist

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag blijft het droog en begint de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist en lage wolken die in het binnenland hardnekkig kunnen zijn. In het westen komen er zonnige perioden. Na de middag komt ook in het centrum de zon er (een beetje) door. In het zuidoosten blijft het mogelijk bewolkt tot de avond. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidwestelijke richtingen. Vanavond en in de komende nacht ontstaat er in de opklaringen nevel of mist. Ten zuiden van Samber en Maas is het dan reeds of nog altijd zwaarbewolkt. 's Nachts verdwijnen ook het westen en het centrum van het land onder lage bewolking. De minima zijn vrij zacht tussen 5 en 10 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest.

Morgen blijft het op veel plaatsen grijs met lage wolken, nevel en mist. De kans op een streepje zon is het grootst in het westen van het land. Vooral in het zuidoosten kan de mist de hele dag blijven hangen. De maxima liggen tussen 9 graden in Hoog-België en 13 graden in Laag-België. Waar de zon door het lage wolkendek heen breekt, kan het kwik tot rond 15 graden klimmen. De wind waait meestal zwak uit zuidwest tot west.

Tijdens het weekend is het overwegend grijs met lage wolken, nevel en mist. Zaterdag kan er vooral in het westen en het noorden van het land zelfs wat motregen vallen. Het zuidoosten van het land heeft dan de beste kansen op wat zonnige momenten. Zondag zouden er overal meer zonnige momenten moeten zijn. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden.

Ook maandag begint somber met lage wolken, nevel en mist. Daarna wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Het kwik stijgt tot rond 15 graden in het centrum. Dinsdag krijgen we vrij veel hoge bewolking, waar de zon doorheen kan schijnen. De maxima liggen rond 13 graden. Ook woensdag is er eerst vooral hoge bewolking. In de loop van de dag schuift er ook meer lage bewolking over ons land vanaf het westen. Op de meeste plaatsen blijft het nog droog. De temperaturen blijven steken rond 12 graden.

bron: Belga