Voor ruim 300 miljoen euro schade aangegeven na noodweer mei-juni

Voor ruim 300 miljoen euro schade aangegeven na noodweer mei-juni

Bij de verzekeraars is voor 305 miljoen euro schade aangegeven na de stormen en overstromingen die eind mei en in juni op verschillende plaatsen in België schade hebben aangericht. Dat heeft sectorfederatie Assuralia vanmiddag gezegd. Dat juni een natte maand was, is een understatement. Het KMI registreerde de natste junimaand sinds het begin van de waarnemingen, met ook een recordaantal onweersdagen. De overvloedige regenval in die periode (tussen 27 mei en 26 juni) werd door de Vlaamse regering ook al als algemene ramp erkend.

Assuralia herhaalde vanmiddag ook dat er na de aanslagen van 22 maart in Brussel voor 164 miljoen euro aan schade is aangegeven bij de verzekeraars.

Deze incidenten zullen wegen op de resultaten 2016 van de verzekeraars, klonk het bij de sectorfederatie. Ze benadrukte wel dat het gaat om “toevalligheden” en verwacht niet dat die zullen leiden tot structurele premieverhogingen. Al is het wel mogelijk dat een of andere premie bij een onderneming omhooggaat, klonk het nog.

In 2015 waren er geen grote schadegevallen, waardoor de schadeverzekeringen goede resultaten konden voorleggen.

bron: Belga