Vier projecten moeten Brusselse jongeren ondermeningszin geven

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brusselse regering heeft vanmiddag vier projecten voorgesteld die de Brusselse jongeren moeten sensibiliseren voor het ondernemerschap. De initiatieven komen voort uit een projectoproep die deel uitmaakt van de strategie Young Entrepreneurs of Tomorrow (YET). De Brusselse regering maakt hiervoor dit schooljaar 550.000 euro vrij. Boost Your Talent, Ustart Belgium, Positive generation en Jump Zo zijn de vier initatieven die uit de projectoproep zijn voortgekomen. De projecten richten zich op middelbare scholen en hogescholen. Ze moeten elke Brusselse jongere in staat stellen minstens één ervaring te beleven in termen van ondernemerschap.

Jump Zo doet dat bijvoorbeeld door leerlingen van de derde graad van het technische en het beroepsonderwijs die interesse tonen in het ondernemerschap ook buiten het schoolcircuit te begeleiden. Ook de leerkrachten en de begeleiders van de jongeren worden geïnformeerd over het ondernemerschap. Jump Zo krijgt steun van Unizo-stichting Onderwijs & Ondernemen, Tracé Brussel en Syntra Brussel.

Het is de ambitie van de Brusselse regering om tegen 2025 alle Brusselse jongeren van 5 tot 29 jaar te sensibiliseren voor het ondernemerschap. Het ondernemerschap is één van de prioritaire thema's van de regering om het economische dynamisme van het Gewest een boost te geven.

In België heeft één jongere op drie zin om te ondernemen, maar het overgaan tot actie blijft een probleem. Vaak is het vertrouwen niet aanwezig om de uitdaging aan te gaan.

bron: Belga