Moeder vindt mysterieus dier in fles cola

Foto Facebook

Een vrouw uit Zelzate heeft een nare ervaring gehad met een fles Freeway Cola. Haar kinderen ontdekten dat er een visachtig diertje in ronddreef.

Een cola hoort sprankelend, verfrissend en verkwikkend te zijn. Dat is althans wat de reclame ons belooft. Nergens in de advertenties zie je de woorden ‘geheime metgezel’ of ‘mysterieus cadeau’ staan. Toch ontdekt een Belgische moeder onlangs iets extra in haar fles cola.

De vrouw uit Zelzate werd op iets vreemd gewezen door een van haar zoons. “Zowel mijn kind van zes als van twee jaar dronken van het flesje. Een van hen zei dat ze iets raars voelden als ze een slok namen”, zei de vrouw. “Ik goot de inhoud uit en kan nog altijd niet geloven wat ik toen zag. Ik denk dat het een diertje is. Het heeft in ieder geval een oog en een mondopening.”

Het gezin was danig geschrokken van de vondst en vertrok meteen daarna naar een dokter. “Want je weet natuurlijk nooit welke bacteriën zo’n dier kan verspreiden”, verklaart de vrouw. De arts bewaarde het diertje en liet het ophalen voor een onderzoek in een labo.

De moeder kocht de fles Freeway-cola in de plaatselijke Lidl en nam ondertussen al contact op met de Duitse warenhuisketen. “We hebben al contact opgenomen met de klant en bekijken met haar de zaak verder”, reageerde woordvoerster Isabelle Colbrandt.