Zeven "Dorpen van de Ronde" vormen vaste aanloopstrook in Vlaanderens Mooiste

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zeven steden en gemeenten vormen de volgende drie jaar in de Ronde van Vlaanderen de nieuwe vaste aanloopstrook richting de Vlaamse Ardennen. Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem zijn deze zeven "Dorpen van de Ronde", zo maakte organisator Flanders Classics vandaag bekend. De 101e editie van de wielerklassieker start in 2017 voor het eerst in Antwerpen, dat Brugge vervangt. "Een nieuwe startplaats betekent ook een nieuwe aanloopstrook richting de Vlaamse Ardennen", stelt de organisatie. "Heel wat steden en gemeenten stelden zich de voorbije maanden dan ook kandidaat voor een passage van 'Vlaanderens Mooiste' en voor het statuut 'Dorp van de Ronde'."

Flanders Classics besloot vast te houden aan het label van 'Dorp van de Ronde', maar koos voor de komende drie jaar niet voor één maar zeven partnersteden en -gemeenten als ankerpunten van de vernieuwde Ronde van Vlaanderen.

"De voorbije weken en maanden werd er druk gespeculeerd langs waar de Ronde vanuit Antwerpen zou passeren op weg naar Oudenaarde", legt koersdirecteur Wim van Herreweghe uit. "Er waren verschillende opties en daaruit hebben we gekozen voor een aanloopstrook door steden en gemeenten die echt koers ademen. Zeven symbolische 'partnersteden en -gemeenten' zullen zo de komende drie jaar mee het decor vormen van de Ronde van Vlaanderen."

De 101e Ronde van Vlaanderen wordt gereden op zondag 2 april 2017. Dit jaar ging de zege naar de Slovaakse wereldkampioen Peter Sagan.

bron: Belga