Stilaan richting half miljoen motoren en scooters in België

Stilaan richting half miljoen motoren en scooters in België

De Belg blijft kiezen voor een motor of scooter als alternatief voor het aanschuiven in de file met de auto. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar werden 21.433 gemotoriseerde tweewielers verkocht, 4,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegen dit tempo halen we binnen drie jaar de kaap van 500.000 ingeschreven motoren en scooters. Dat zegt Febiac, de Federatie van de Automobiel- en Tweewielerindustrie, vandaag. In september werden zelfs 39 procent meer nieuwe motoren en scooters ingeschreven dan in september vorig jaar. Dat is volgens Febiac een gevolg van het uitzonderlijk goede weer in september, en van “de niet aflatende filedruk in het dagelijkse verkeer”.

Eind augustus waren er in België in totaal 473.326 motoren en scooters ingeschreven. Dat zijn er dubbel zoveel als twintig jaar geleden.

Honda is marktleider, met een aandeel van 15 procent. Dan volgt BMW (12,5 procent), en ook Yamaha en Piaggio (met onder meer Vespa) hebben een marktaandeel van meer dan 10 procent.

In tegenstelling tot die van de motoren en scooters, is de markt van de bromfietsen dalend. Er werden tot eind september 9.427 nieuwe bromfietsen ingeschreven, 9 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

bron: Belga