Nieuwe branden in 'Jungle' Calais

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tijdens de derde dag van de ontruimingsactie van het vluchtelingenkamp in Calais - de zogenaamde 'Jungle' - zijn woensdag verschillende branden uitgebroken. Dat meldt een journalist van het Franse persbureau AFP. Vanuit het kamp stijgen zwarte rookpluimen op. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag hadden de brandweerdiensten en ordetroepen al moeten uitrukken nadat er verschillende branden waren gesticht.

De ontruiming van het kamp was woensdagmorgen wel nog rustig verlopen. Maar rond de middag nam het aantal brandhaarden weer toe. Er is onder meer een bestelwagen beginnen branden. De brandweer is ter plaatse, maar telt onvoldoende manschappen om onmiddellijke alle vuurhaarden onder controle te krijgen.

Verschillende mensen hebben met al hun bezittingen hun noodwoning moeten verlaten, om aan de vlammen te ontsnappen. Andere bewoners proberen de gasflessen in veiligheid te brengen. Afgelopen nacht waren nog twee gasflessen ontploft, waarbij een bewoner lichtgewond werd aan de trommelvlies.

De Franse overheid ontruimt sinds maandag het vluchtelingenkamp in Calais. Het is de bedoeling om alle inwoners naar een andere opvangplaats in het land te brengen. Ongeveer twee derde van de bewoners heeft het kamp al vrijwillig verlaten. Veel tenten en tijdelijke woningen zijn intussen leeg.

De ontruiming zal wellicht een volledige week in beslag nemen.

Bron: Belga