Jupiler Pro League - Zulte Waregem blijft leider, na 0-2 zege in Sint-Truiden

Op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League is leider Zulte Waregem woensdag met 0-2 gaan winnen bij Sint-Truiden. Lukas Lerager (24e) en Davy De fauw (38e) stelden de zege voor de rust al veilig. Sint-Truiden eindigde met tien. Dakonam Djene kreeg een tweede geel in de slotminuut. RSCA Anderlecht versloeg KV Mechelen met 2-0. Mechelen kreeg na vijf minuten al de kans om op voorsprong te komen, na een strafschopfout van Davy Roef. De doelman van Anderlecht maakte zijn fout echter meteen weer goed door de elfmeter van Nicolas Verdier te stoppen. Tien minuten later had Roef opnieuw een sterke redding in huis op een poging van Aleksandr Bjelica. In de 31e minuut was het de beurt aan Anderlecht. Teodorczyk scoorde zijn achtste van het seizoen en kwam zo mee op kop van de topschuttersstand. De Pool scoorde nu al vijf competitiewedstrijden op rij. De tweede helft moest KV Mechelen met tien afwerken. Bjelica kreeg net voor rust een tweede gele kaart en dus rood voor de neus gehouden. Het was voor Mechelen al de zesde rode kaart in twaalf wedstrijden. Youri Tielemans maakte de klus negen minuten voor tijd af vanop de penaltystip. Dat nadat Nicolae Stanciu net buiten de zestien neergehaald was.

Sporting Charleroi boog tegen Racing Genk een vroege achterstand in 2-1 winst om. Nikos Karelis opende al in de 3e minuut de score voor de bezoekers. Acht minuten later hing Sotiris Ninis de bordjes gelijk en acht minuten voor tijd hield Christophe Diandy de drie punten thuis.

Club Brugge had geen moeite om hekkensluiter Westerlo te verslaan. Dion Cools (13e en 88e), Ruud Vormer (45e) en Tomas Pina (78e) maakten er 4-0 van. Westerlo eindigde met negen na rode kaarten voor Silvere Ganvoula M'boussy (34e) en Khaleem Hyland (70e).

KV Kortrijk en Eupen hielden het bij een 1-1 gelijkspel. Elohim Rolland (20e) scoorde voor Kortrijk, Luis Garcia (53e) voor Eupen.

Dinsdag al ging Oostende met 1-2 winnen bij Lokeren. Donderdag staan nog Gent-Standard en Waasland-Beveren-Excel Moeskroen op het programma.

Zulte Waregem gaat met 26 punten aan de leiding, voor Anderlecht (24), Charleroi (23), Club Brugge (22), Oostende (21), Standard (19), Gent (18), Genk en Kortrijk (17), Mechelen (15), Eupen (11), Moeskroen en Lokeren (10), Sint-Truiden, Waasland-Beveren en Westerlo (9).