ING: “16 extra kantoren in Vlaanderen”

ING: "16 extra kantoren in Vlaanderen"

In Vlaanderen komen er 16 ING-kantoren bij, terwijl in Brussel en Wallonië kantoren verdwijnen. Dat blijkt uit een opmerkelijke slide van de ING-directie over het eengemaakte ING-kantorennet in België in 2019, waarover De Standaard en Le Soir vandaag berichten. Tegen 2019 zal Vlaanderen zo 391 kantoren tellen. Op de slide die Le Soir in handen kreeg, is verder te zien dat ING in West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen wil gebruikmaken van de samensmelting met de 536 Record-kantoren om zijn commerciële aanwezigheid te versterken. In Limburg en Vlaams-Brabant verdwijnen er een handvol kantoren.

Wie de slide bekijkt, zou haast vergeten dat de Nederlandse bankreus zijn totale kantorennet in ons land bijna halveert in drie jaar: van 1.200 naar 650 kantoren. Die resterende kantoren zullen ook meestal niet de vertrouwde ING-kantoren zijn met bedienden, maar vooral herdoopte zelfstandige kantoren van Record Bank, dat als merknaam verdwijnt.

Van de ruim 400 bediendenkantoren bij ING België blijven er slechts 154 over. De rest wordt gesloten of zal straks worden gerund door zelfstandigen (233 kantoren). Hoe die verschuiving zal gebeuren, blijft onduidelijk.

Tegen 2019 zullen er volgens Le Soir in Wallonië 31 van de 232 kantoren gesloten worden en elf van de 70 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

bron: Belga