Belgen in het buitenland - Mertens zet Napoli op weg naar zege, Nainggolan (AS Roma) doet boeken voor Sassuolo toe

Napoli heeft woensdag op de tiende speeldag in de Italiaanse Serie A een 2-0 thuisoverwinning geboekt tegen staartploeg Empoli. Rode Duivel Dries Mertens speelde opnieuw de hele match in de spits en opende de score voor Napoli. Mertens vierde zijn 150e wedstrijd voor Napoli met een slim doelpunt in de 51e minuut. De Rode Duivel speelde opnieuw een sterke wedstrijd en bleef dan ook de hele partij staan. Vlad Chiriches stelde de drie punten veilig in het slot van de wedstrijd.

Ook AS Roma morste op het veld van Sassuolo, in de Europa League een tegenstander van KRC Genk, niet met de punten. De Romeinen waren na een doelpunt van Cannavaro wel op achtervolgen aangewezen, maar zetten de penibele situatie in de tweede helft volledig recht. Dzeko zorgde voor de gelijkmaker en bracht Roma vanaf de stip op voorsprong. In de herneming legde Radja Nainggolan de 1-3 eindstand vast.

Na de nederlaag van AC Milaan op het veld van Genoa (3-0) kon Juventus thuis tegen het Sampdoria van Dennis Praet afstand nemen van een rechtstreekse titelconcurrent. De Oude Dame startte furieus, na amper tien minuten hadden Mandzukic en Chiellini voor een 2-0 voorsprong gezorgd. Sampdoria maakte iets voor het uur de aansluitingstreffer. Patrik Schick stond op de juiste plaats om de lage voorzet van Praet, die het duel volmaakte op de linkerflank, tegen de touwen te duwen. Juve zette nadien orde op zaken: Pjanic en opnieuw Chiellini legden de 4-1 eindstand vast.

In de stand wippen Napoli en AS Roma over Milan. Mertens en co zijn derde met 20 punten, twee minder dan Roma en vier minder dan leider Juventus. Sampdoria is vijftiende (11 punten).

De partij tussen Pescara en Atalanta (0-1) werd gedurende drie minuten stilgelegd wegens een aardbeving van 5,9 op de schaal van Richter.