's Werelds hoogste kerktoren kreunt onder wildplassers

De Duitse stad Ulm is op zoek naar een manier om wildplassers te ontraden om hun gevoeg te doen tegen de kerk. De onophoudelijke stroom van urine zorgt er immers voor dat de structuur beschadigd raakt.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Het munster van Ulm is 's werelds hoogste kerk, maar dat lijkt sommige mannen in de buurt niet te deren. Zij plassen argeloos tegen het gebouw, maar het zout en zuur in de urine tast de fundamenten van het gebouw aan. De mensen die instaan voor het gebouw trekken in Südwest Presse aan de alarmbel.

"Ik hou al een half jaar een oogje in het zeil en regelmatig handen de muren onder braaksel en urine. Ik ben de 'Pinkelpolizei' (plaspolitie) niet, maar er moet een officiële reactie komen tegen dit probleem. Het gaat hier over de handhaving van de openbare orde", aldus Michael Hilbert bij Südwest Presse.

Het stadsbestuur van Ulm heeft eerder dit jaar de boetes op wildplassen optrokken naar 100 euro en meer politiepatrouilles georganiseerd. Tijdens een stadsfestival in juli werd een deel van de muur zelfs volledig afgeschermd. Een woordvoerster van de stad heeft echter toegegeven dat die maatregelen niet echt baten. "Zolang er mensen zijn, zal dit een probleem vormen", aldus de woordvoerster.

Hilbert roept op om meer patrouilles te organiseren en openbare toiletten te voorzien, zeker tijdens de komende kerstmarkt. De titel van hoogste kerktoren lijkt Ulm ondanks alle maatregelen toch ooit kwijt te zullen spelen. De Sagrada Familia zou een hoogte van 172,5 meter moeten halen, wat 11 meter meer is dan de geteisterde kerk in Ulm.