Lokeren zoekt alweer nieuwe trainer

BELGA / K. VAN ACCOM

De derde ambtstermijn van Georges Leekens op Daknam zit er alweer op. Na de nederlaag tegen KV Oostende gaat Lokeren op zoek naar een nieuwe trainer, die de Waaslanders uit de gevarenzone moet loodsen.

Exact een jaar geleden was het Leekens (foto) zelf die in Lokeren neerstreek om de club na het ontslag van Bob Peeters van de dreigende degradatie te behoeden. De voormalige bondscoach slaagde in zijn taak, maar dit seizoen loopt het voor geen meter. Dinsdagavond gingen de Oost-Vlamingen tegen KV Oostende al voor de achtste keer onderuit in twaalf duels, wat voor voorzitter Roger Lambrecht de spreekwoordelijke druppel was. Ondanks zijn vriendschappelijke band met Leekens kreeg die laatste zijn C4, die al even in de lucht hing.

“Geen overhaaste beslissing”

«Een aantal factoren ligt aan de basis van deze beslissing», verklaart woordvoerder Herman Van de Putte. «De mindere prestaties en resultaten spelen uiteraard een rol, maar daarnaast klikte het ook niet meer met sommige spelers.» Voorlopig neemt de IJslandse beloftencoach en oud-speler Arnar Vidarson het sportieve roer over, in afwachting van een definitieve opvolger. Bij de zoektocht naar een nieuwe trainer wil Lokeren alvast niet over één nacht ijs gaan. «We gaan geen overhaaste beslissingen nemen», klinkt het. «We hebben een aantal kandidaturen binnen maar voorlopig steekt niemand er bovenuit.»

22 trainers

Wie het ook wordt, de nieuwe coach zal al de 22ste zijn sinds Lambrecht in 1995 aan het hoofd van Lokeren kwam. Enkel Peter Maes wist het tussen 2010 en 2015 vijf seizoenen lang uit te zingen op Daknam. De huidige trainer van Racing Genk bezorgde de club ook twee keer de Beker, een zware erfenis.

Eupen

Volgend weekend staat er met de uitwedstrijd op het veld van rechtstreekse concurrent Eupen alvast opnieuw een belangrijk duel op het programma voor de Waaslanders. Kapitein Killian Overmeire roept zijn ploegmaats op om in eigen boezem te kijken. «Het is niet alleen de schuld van de trainer», vindt de middenvelder. «Wij moeten ook onze verantwoordelijkheid opnemen want van hoe we nu spelen, word je niet vrolijk.»