Goffin zet jacht op Masters-ticket verder

AFP / F. COFFRINI

David Goffin (ATP 11) mag er nog altijd van dromen om als eerste Belg ooit deel te nemen aan de Masters. Op het sterkbezette tornooi van Bazel nam de Luikenaar alvast de eerste horde.

Nu het tennisseizoen op zijn laatste benen loopt, lonken de ATP World Tour Finals – beter bekend als de Masters – om de hoek. Van 13 tot 20 november nemen de beste acht spelers van het voorbije jaar het tegen elkaar op in de Londense O2-arena. Dominique Monami, Justine Henin en Kim Clijsters namen ooit deel aan de vrouwelijke versie, maar bij de mannen stond er nog nooit een landgenoot op de tabel. David Goffin (foto) zou wel eens de eerste kunnen zijn, al liet hij op de voorbije European Open in Antwerpen een handvol kostbare punten liggen. Als topreekshoofd vloog Goffin eruit in de halve finales.

Baghdatis

Lang heeft hij daar niet bij stilgestaan, want op het hoger aangeschreven ATP-tornooi van Bazel overleefde de Belgische nummer één alvast de eerste ronde. Goffin ontdeed zich in twee sets van de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP 36): 6-4 en 7-6. Zijn volgende tegenstander wordt de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 42), die hij onlangs nog klopte in Azië, of de Nederlandse kwalificatiespeler Robin Haase (ATP 64).

Race to London

Als Goffin het in Zwitserland tot in de finale schopt, wipt hij op de ranking voor de ‘Race to London’ over Thomas Berdych (ATP 10), die eerder deze week in Wenen verrassend onderuitging tegen de Oekraïense kwalificatiespeler Nikoloz Basilashvili (ATP 107). De Tsjech heeft voorlopig het achtste en laatste ticket in handen, maar voelt stilaan de hete adem van Goffin. Mocht het in Bazel nog niet lukken om Berdych te passeren, volgt er nog één kans: het Masters 1.000-tornooi van Parijs, in de eerste week van november.