Zesdaagse van Londen - De Ketele/De Pauw aan de leiding halverwege eerste nacht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw leiden halfweg de eerste nacht in de Zesdaagse van Londen. In het Lee Valley Velopark telden ze na drie onderdelen 71 punten, drie meer dan het Duitse duo Lampater/Kalz. Mark Cavendish en Bradley Wiggins bezetten de derde stek met 58 punten. In het eerste deel, de ploegkoers, toonden de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga zich de sterksten van het pak en dat leverde hen 30 punten op. Het Belgische duo De Ketele/De Pauw, winnaar van de Zesdaagse van Londen vorig jaar, eindigde op een tweede stek, goed voor 25 punten. Cavendish en Wiggins moesten vrede nemen met een derde plaats en 22 punten.

In de afvalling, het tweede onderdeel van de openingsavond, vielen tot ieders verrassing Havik en Stroetinga al snel af in een wedstrijd die de Belgen domineerden. Cavendish en Wiggins hadden geluk en ontsprongen een paar keer de eliminatie, maar uiteindelijk zouden ze als voorlaatsten uitvallen. De sprint om de zege ging tussen de Duitser Kalz en Moreno De Pauw. Onze landgenoot toonde zich de snelste en pakte zo de zege. Daarmee kwam het duo aan de leiding met 55 punten, Cavendish/Wiggins schoven intussen op naar een tweede stek met 44 punten. De derde plek was voor Lampater/Kalz met 43 punten.

De Zwitsers Marguet/Imhoff toonden zich dan weer in de ploegentijdrit de snelsten met een tijd van 12.921, voor het Duitse Duo Lampater/Kalz. De Ketele/De Pauw eindigden er op een zesde stek. In de tussenstand leiden De Ketele/De Pauw met 71 punten, er staan nog twee onderdelen op het programma dinsdagnacht, de dernykoers en 'de langste ronde'.

bron: Belga