Topreekshoofd Kerber verovert ook scalp van Halep

door
Belga
Leestijd 1 min.

Angelique Kerber (WTA 1) heeft ook haar tweede groepswedstrijd op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar) gewonnen. Het Duitse eerste reekshoofd versloeg de Roemeense Simona Halep (WTA 4) met 6-4 en 6-2. Zondag had Kerber in haar eerste match in de rode groep de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 8) verslagen met 7-6 (7/5), 2-6 en 6-3. Halep had met 6-2 en 6-4 gewonnen van de Amerikaanse Madison Keys (WTA 7).

Cibulkova en Keys nemen het later op de dag tegen elkaar op. Met twee zeges kan kwalificatie voor de halve finales Kerber nog moeilijk ontglippen.

Morgen volgen de duels van de tweede speeldag in de witte groep. De Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 9) speelt tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 5). Aansluitend treft de Poolse titelverdedigster Agnieszka Radwanska (WTA 3) de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 6). Radwanska verloor maandag verrassend van Kuznetsova, Pliskova klopte Muguruza.

De eerste twee van elke poule stoten door naar de halve finales.

Serena Williams (WTA 2) is er niet bij op dit officieuze WK met de beste acht speelsters van het jaar. De Amerikaanse, vijfvoudig winnares van de WTA Finals (in 2001, 2009 & 2012-2014), zette al eerder een punt achter haar seizoen.

bron: Belga