Slachtoffer steekt horrorclown neer in Duitsland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een griezelclown heeft maandagavond Duitsland een groep jongeren bedreigd en is daarop met een mes neergestoken. De 16-jarige met het masker van een clown werd in Berlijn in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, meldde de politie. De 14-jarige jongen met het mes ontdekte na de messteek dat hij de 16-jarige "clown" kende. Hij gaf de 16-jarige eerste hulp voordat de ziekenwagen aankwam. Hij werd door de politie opgepakt, maar vervolgens aan zijn ouders overgedragen.

Sinds weken doen zich in Duitsland en andere Europese landen voorvallen met horrorclowns voor. Ook in België sloegen ze al toe, onder meer in Mechelen en As. In Oostenrijk werd een 19-jarige zondagnacht door griezelclowns aangevallen, meldde de politie. Hij sloeg in Schwaz, in de deelstaat Tirol, op de vlucht toen twee clowns uit het struikgewas opdoken en op hem afliepen, maar een derde clown sloeg hem met een honkbalknuppel neer.

De woordvoerder van de Berlijnse politie, Thomas Neuendorf, waarschuwde op de radiozender RBB dat iemand schrik aanjagen een strafbaar feit kan zijn. Het kan als het toebrengen van "slagen en verwondingen" beschouwd worden, zei hij.

De Duitse politie raadt af weerstand te bieden tegen de clowns. "Het is beter weg te lopen om een escalatie te vermijden." Daarna kan men de politie verwittigen. Neuendorf is van mening dat mensen voor Halloween beter geen clownkostuum aantrekken na de incidenten met de horrorclowns. "Dit jaar laat men dit beter achterwege."

Bron: Belga