Jupiler Pro League - Thuisnederlaag tegen Oostende brengt Leekens in zware problemen bij Lokeren

KV Oostende heeft dinsdagavond de openingswedstrijd van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League met 1-2 (rust: 0-1) gewonnen op het veld van Sporting Lokeren. Dimata bracht de Kustploeg al na een kwartier verdiend op voorsprong, 0-1 was meteen ook de ruststand op Daknam. Na de pauze leek er na de gelijkmaker van Bolbat (68.) even een gelijkspel in te zitten voor Lokeren, maar drie minuten later zorgde Milic (71.) met een knappe vrije trap voor de 1-2 eindstand.

Na de achtste nederlaag van het seizoen blijft Lokeren voorlopig twaalfde met tien punten, maar woensdag en donderdag kunnen ze door een resem ploegen voorbijgestoken worden. De nieuwe nederlaag betekent mogelijk ook het einde van voormalig bondscoach Georges Leekens in het Waasland. KV Oostende komt met 21 punten dan weer naast Anderlecht op een gedeelde tweede plaats.

Woensdagavond (20u30) staan vijf duels op het menu. Club Brugge tankte zondag vertrouwen dankzij de 2-1 zege in de topper tegen Anderlecht. De kampioen speelt in Jan Breydel gastheer voor Westerlo, dat onder Jacky Mathijssen in zijn laatste vier duels 8 op 12 pakte, maar wel nog voorlaatste staat. Anderlecht moet zich na het verlies in de topper tegen blauwzwart herpakken en krijgt daarvoor thuis de kans tegen KV Mechelen. Charleroi ontvangt in het Stade du Pays KRC Genk. De Limburgers wonnen zondagavond dankzij een late goal van Karelis de derby tegen STVV en klommen daardoor op naar de achtste plaats.

STVV staat voor een lastige thuismatch tegen competitieleider Zulte Waregem. KV Kortrijk treft in het Guldensporenstadion Eupen, dat zondagavond na een knotsgekke slotfase de scalp van AA Gent veroverde (3-2). De Buffalo's nemen het donderdagavond (20u30) voor eigen publiek in de mooiste affiche van speeldag twaalf op tegen Standard. Op hetzelfde moment staan op de Freethiel staartploegen Waasland-Beveren en Moeskroen tegenover elkaar.