Drie jaar cel voor homejacking op babysit

door
Belga
Leestijd 2 min.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vier twintigers veroordeeld voor een homejacking in Borgerhout, waarbij een 15-jarige babysit en drie kleine kinderen werden verrast. De beklaagden kregen drie jaar cel: voor twee van hen is een gedeelte daarvan met uitstel, voor de twee anderen is de celstraf effectief. De babysit was in de nacht van 25 op 26 april 2015 aan het oppassen op drie kinderen van 8, 7 en 1,5 jaar, toen er rond middernacht op de deur van het appartement werd geklopt. Vier mannen - de vijfde wachtte wellicht in de auto - zeiden dat ze buren waren en vroegen of ze problemen had met de elektriciteit.

Ze werd vervolgens naar binnen geduwd en bij de keel gegrepen. Een van de kinderen kreeg een klap. De homejackers gingen meteen naar de kast en namen de kluis eruit. Daarin staken een duur horloge, paspoorten, een kredietkaart en 560 euro aan Braziliaans geld. Toen de oppas hen wilde tegenhouden, kreeg ze een trap in de buik.

Het was de eerste keer dat het meisje babysitte. De vaste oppas van de vader had afgebeld en hij vermoedt dat zij de daders getipt had over de kluis. Ze betwistte dat, maar kende wel Soufyan E.M. (21) die op de camerabeelden uit de inkomhal te zien is.

De beelden werden verspreid onder de politie en ook Samir B. (21) werd zo geïdentificeerd. Telefonie-onderzoek leidde de speurders naar Bilal E.M. (23) - die volgens de oppas geweld had gebruikt - en Mohamed E.M. (22). Die laatste werd echter vrijgesproken. De enige beklaagde die tot bekentenissen overging, was Issam S. (22), wiens DNA op een trapleuning werd aangetroffen.

De vier beklaagden moeten 6.000 euro schadevergoeding betalen aan de vader van de kinderen.

bron: Belga